torstai 30. lokakuuta 2014

Paperien pyörteissä

Tällä viikolla on tapahtunut paljon asioita, jotka vaikuttavat projektin käynnistymiseen, mm. Piirustukset rakennuslupaa varten ovat valmistuneet.
Vaikka rakennuslupahakemuksia on täytetty useita aiemminkin, sekä oman talon että muiden projektien puitteissa, on ilmassa taas hitunen juhlan tuntua. Haaveet tulee kun tuleekin pala palalta todemmiksi.

Viime kevät-talvena talomme sai ensimmäistä kertaa muodon paperilla, kun asuntomessu tonttihakemusta varten tehtiin talosta alustavat piirustukset ja hankesuunnitelma. Saimme tonteista sen, mitä toivoimmeki, ja mille talomme puutarhoineen oli ensisijaisesti suunniteltu. Muutoksia lopullisiin piirustuksiin ei hirveän paljoa siis tarvinnut tehdä, lähinnä ns. järkeistämisiä keittiön ja kodinhoitohuoneen osalta sekä ulkonäöllisiä seikkoja.
 Keittiön ja ns. arkieteisen/kodinhoitohuoneen toimivuutta pidämme erityisen tärkeänä arjen kannalta. Nykyisen kodin plussat ja miinukset on pyritty listaamaan ja ottamaan näissä suunnitelmissa huomioon. Nyt on aika hyvin selvillä mikä on meidän arjessa ollut toimivaa, ja mikä taas ei.

Viikko jatkuu myös hyvin rakentamispainotteisena, ohjelmassa on ensimmäisen valaistussuunnitelman tutkimista, kiintokalusteiden suunnittelua ,sekä tapaamme myös tulevia naapureita naapurienkuulemisten merkeissä.
Huomenna alkavalla Seinäjoen reissulla on lisäksi tarkoitus  myös kartoittaa hiukan vapaiden vuokra-asuntojen tilannetta, toiveissa olisi löytää läheltä tonttia kiva väliaikaiskoti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti